24 Eylül 2010 Cuma

biberli sıcak çikolata

Evet evet biberli. Aslında Johnny Depp ve Juliette Binoche'un muhteşem "Chocolat" filmini izleyenler için pek de yabancı olmayan bir kavram (şahsen ben ilk orda duymuştum hehe). Çikolatayı ilk defa içecek haline getiren Aztekler yaparmış biberli sıcak çikolata. Eh benim neyim eksik?! :) Şaka bir yana, biberli sıcak çikolata yapacağım diye kime söylesem önce bir yüzlerini buruşturdular, ama ilginç bir şekilde benim en beğendiğim tarif bu oldu.

Malzemeleri yadırgamayın, cidden güzel oldu!

Chili görevini yaparken...

Kremşanti ise sırasını bekliyor :)

Ritter Sport'un süperb çikolatası da...

Mmmmm!
1 litre süt
100 gram biberli bitter çikolata
(Ya da 100 gram bitter çikolata ve 1 adet chili biber)
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt (kremşanti için)
Kırmızı toz biber

Sütü ve chili biberi orta boy bir sos tenceresine aktarın. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca biberi tencerenin içinden çıkartın, ateşin altını kısın ve kıydığınız 100 gram bitter çikolatayı ilave edin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta toz krem şantiyle sütü krema kıvamına gelene kadar blender yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız sıcak çikolatayı bardaklara paylaştırın. Üzerine bir çorba kaşığı krem şanti ilave edin. Üzerine kırmızı toz biber serpiştirip servis yapın.

Biberli bitter çikolata bulabilirseniz, (ki Lindt'in biberli çikolatası var gördüm, eminim ama nerde gördüğümü hatırlayamadığım için bu yönteme başvurdum) chili biberi sütle kaynatmanıza gerek yok. Biberli çikolatayı kaynattığınız süte katmanız yeterli :) Ritter Sport'un bitter çikolatasının yoğun tadından olabilir ama kremşanti, çikolata ve biberin çok iyi dengelendiği bir tarif oldu. Ne çok tatlı, ne acı.. sanırım aşık oldum! Biberli çikolatayla bu tarifi yeniden deneyeceğim. Aztekler işlerini biliyorlarmış anlayacağınız. Hadi afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...